Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 14. června (VS ČR) – Možnost seznámit se s vězeňským prostředím a prací příslušníků vězeňské služby měli studenti TRIVIS Střední školy veřejnoprávní a Vyšší odborné školy bezpečnosti silniční dopravy Jihlava, s. r. o. v rámci exkurze.

Besedu zahájil 1. zástupce ředitelky věznice Jan Doležal, který studentům poskytl základní informace o Vězeňské službě a seznámil je s výkonem trestu odsouzených žen ve Věznici Světlá nad Sázavou.

Příslušníci eskortní skupiny představili donucovací prostředky, výstroj a výzbroj. Jejich ukázka byla doplněna poutavým výkladem a možností vyzkoušet, si pod jejich dohledem, například balistický komplet.

Informace související s nabídkou práce a podmínkami pro přijetí k vězeňské službě jim poskytly kolegyně z personálního oddělení. Právě na této škole se studenti připravují na své budoucí povolání zejména pro oblasti státní správy zajišťující bezpečnostní systém státu.

Celá exkurze byla zakončena prohlídkou věznice.  Z četných dotazů bylo patrné, že je práce v tomto neobvyklém prostředí zaujala.  Věříme, že exkurze přispěla k tomu, udělat si představu, v jakém prostředí pracujeme, a jak důležitá a zodpovědná je práce příslušníka vězeňské služby.

lap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.