Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 4. srpna (VS ČR) – Stavba ubytovacího objektu, který Věznici Světlá nad Sázavou navýší kapacitu určenou pro odsouzené ženy o 192 míst, pokračuje dle schváleného harmonogramu. Hrubá stavba je kompletně dokončena. Budova je osazena plastovými okny, vnějšími dveřmi i střešním pláštěm, jsou vybudovány anglické dvorky, kanalizace, přípojky na elektřinu a plyn a také speciální jímka, která bude k dalšímu využití shromažďovat dešťovou vodu ze střechy.

V současné době probíhají práce na vnitřních i vnějších omítkách, rozvodech elektroinstalace a vodoinstalace, ústředního topení a vzduchotechniky, dále zaměstnanci stavební firmy betonují podlahy a pokládají dlažbu a obklady. Ve stejné fázi výstavby je i přidružená budova určená pro návštěvy s dětmi.  

Nový ubytovací objekt je stavebně oddělen od stávajících budov věznice a ve svém fungování bude do jisté míry autonomní. Zabezpečí jej nejmodernější technologie, vytvořeno v něm bude kompletní logistické zázemí, zdravotnické středisko, návštěvní místnost i vycházkové prostory. Ubytovací místnosti jsou dle požadavků evropských pravidel vězeňství koncipovány po dvou a čtyřech osobách. Kromě toho jsou do nových prostorů začleněny i terapeutické místnosti. Ty poslouží k realizaci aktivit specializovaných oddílů, které budou ve světelské věznici nově zřízeny – zaměstnanci věznice se v rámci nich ve své činnosti zaměří na ženy, které mají v anamnéze poruchy duševní a poruchy chování či závislost na alkoholu, omamných látkách a hráčství ve fázi patologické.  

Ubytovací objekt ve věznici ve Světlé nad Sázavou aktuálně představuje jedinou výstavbu zcela nového ubytovacího objektu v rámci stávajících českých věznic. Stavba potrvá 540 dnů a kolaudací pak objekt projde v 1. polovině roku 2022, kdy bude také věznici předán do užívání a zprovozněn. Náklady se pohybují v částce 170 milionů korun českých.

raj

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.