Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 24. srpna (VS ČR) – Stává se již tradicí, že odsouzené ženy pomáhají s úklidovými činnostmi v komplexu Sociálního centra města Světlá nad Sázavou s externími úklidovými činnostmi. Letos bylo pro tuto formu pomoci odbornou komisí věznice vybráno celkem 12 odsouzených žen z výstupních oddílů nízkého, středního a vysokého stupně zabezpečení.

S jmenovanou institucí spolupracuje věznice již opakovaně. Odsouzené ženy, v rámci extramurálních aktivit, vykonávají práce jako je hrabání, pletí, zametání, úklid altánu a úprava přilehlého parčíku sociálního centra.  

Tyto činnosti probíhají vždy pod dohledem zaměstnance věznice. Ženy jsou pečlivě vybírány, do práce se zapojují s nadšením. Oceňují zejména změnu prostředí a možnost zapojení se do užitečné práce.

Věznice tyto činnosti vnímá jako přínosný atribut zacházení s vězněnými ženami, kdy jsou podporovány jejich pracovní návyky a zároveň odsouzené vykonávají smysluplné činnosti.

Děkujeme ředitelce Sociálního centra města Světlá nad Sázavou Kateřině Klementové a těšíme se na další možnosti spolupráce, která je jistě oboustranně přínosná.

 

jov

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.