Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 10. listopadu (VS ČR) – Věznice Světlá nad Sázavou již minulý rok opětovně navázala na předešlou opakovanou spolupráci se Záchrannou stanicí v Pavlově, která pečuje o hendikepovaná zvířata a ty pak navrací zpět do přírody. Vzájemná kooperace probíhala v rámci organizovaných extramurálních aktivit, dále prostřednictvím realizovaného projektového dne, a nakonec také besedou uvnitř věznice, jejíž cílem je poslání organizace přiblížit i odsouzeným ženám, které nesplňují podmínky pro možnou návštěvu tohoto zařízení.

Odsouzené ženy z výstupních oddílů věznice se, v rámci extramurálních aktivit, i tento podzim podílely na pracovních činnostech související s chodem zařízení, pomáhaly s úpravou okrasné zeleně, s péčí o areál. Záchrannou stanici navštívily celkem třikrát a odvedly mnoho dobré práce.

Dne 31. října se v návaznosti na tyto činnosti odsouzené ženy účastnily projektového dne, který byl v tomto zařízení zorganizován v rámci čerpání prostředků z fondu Prevence kriminality. Ženy si měly možnost stanici prohlédnout jakožto běžní návštěvníci, podrobně se seznámit s činností a filozofií organizace. Akce byla ukončena opékáním špekáčků a příjemným shrnutím společně odvedených činností.

Vzájemná spolupráce byla završena dne 8. listopadu besedou ve věznici, kdy pracovnice stanice Zdeňka Svitáková představila odsouzeným ženám z výstupních oddílů a z oddílu mladistvých několik drobných živočichů, které s sebou přivezla. Ženy si tak měly možnost zblízka prohlédnout např. netopýra, veverku, či sovu pálenou. Na zvířátka se, před zahájením besedy, přišly podívat také děti se svými matkami, ze specializovaného oddílu pro matky s dětmi.

V závěru besedy paní Svitáková poděkovala odsouzeným ženám za jejich pomoc a vyjádřila přání ve spolupráci s věznicí pokračovat. Toto zařízení navštíví v měsíci listopadu ještě mladistvé odsouzené. Tímto bude spolupráce pro tento rok úspěšně ukončena.

 

                                                                                                                      jov

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X