Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 6. září (VS ČR) – Potravinová banka Vysočina, z.s. dodala do věznice 124 krabic hygienických potřeb. Ty jsou určené pro odsouzené ženy, které jsou zcela bez finančních prostředků, nemohou pracovat a nechodí jim ani nárokové balíky od rodiny. Jediným jejich příjmem je tak sociální kapesné ve výši 100,- Kč měsíčně.

S Potravinovou bankou Vysočina, z.s. spolupracuje světelská věznice již více než rok. Tehdy hledala sociální pracovnice Věra Janáková možnosti, jak zabezpečit právě hygienické potřeby pro nemajetné odsouzené a odsouzené bez rodiny. Vše začalo na oddíle bezdrogové zóny, kde jsou umístěné ženy s motivací na sobě pracovat nejen se závislostí, ale i s trestnou činností. Po celou dobu terapeutického programu však nemohou být pracovně zařazené. Stejná situace je i na specializovaném oddíle pro ženy s poruchou osobnosti a chování, většina žen zde umístěných nemá žádné rodinné zázemí. Potravinová banka do věznice dodává pravidelně jednou  za 2-3 měsíce potraviny, ze kterých se odsouzené ženy umístěné na těchto oddílech učí v rámci aktivit vařit a zároveň s potravinami hospodařit.

Potravinová banka Vysočina, z.s. otevřela v měsíci květnu svou pobočku také ve městě Světlá nad Sázavou a zaměstnává tři odsouzené ženy.

lap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X