Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 9. prosince (VS ČR) – Velkým snem Davida Krause bylo zazpívat si v ženské věznici. Jeho sen se splnil v pátek 9. prosince díky organizaci Romodrom, se kterou Věznice Světlá dlouhodobě spolupracuje a která celý koncert zorganizovala.

David Kraus do Světlé zavítal se svou romskou kapelou Gipsy Brothers. Koncertu předcházela asi půlhodinová beseda, které se kromě Davida Krause účastnil moderátor české televize Richard Samko a kapelník Milan Šenki.

Následoval samotný koncert, který zahájila ředitelka věznice Monika Myšičková. Přivítala kapelu a poděkovala Davidu Krausovi za to, že přijel odsouzeným ženám zpříjemnit předvánoční čas, který je pro ně tím nejtěžším obdobím celého roku.

Během hodinového koncertu zaznělo několik českých, ale hlavně romských skladeb. To, že se David Kraus trefil odsouzeným ženám do vkusu bylo poznat již při první zazpívané písničce. Atmosféra celého koncertu gradovala až do samotného konce, kdy si ženy mohutným potleskem vyžádaly ještě další dvě písně jako přídavek.

 

lap

Sdílet článek

Facebook
Platforma X