Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 22. prosince (VS ČR) – O jeden dárek navíc si vybalí pod stromečkem děti ze specializovaného oddílu pro matky s dětmi ve věznici ve Světlé nad Sázavou. Vězeňská duchovenská péče ve spolupráci s Diakonií ČCE zapojila tyto děti do předvánočního projektu "Krabice od bot: děti darují dětem". Ten cílí na děti, které žijí ve znevýhodněných či jinak sociálně tíživých podmínkách, v chudých rodinách, dětských domovech, nebo azylových domech, a dárkem, zabaleným do krabice od bot, chce potěšit co nejvíce těchto dětí a vytvořit jim tak hezké Vánoce. Toto však není jediné propojení světelské věznice s projektem. Podpořili ho i její zaměstnanci. Ti nakoupili chybějící dárky pro děti z dětských domovů.

Dárky, adresované dětem ze specializovaného oddílu, do věznice přivezli zástupci Vězeňské duchovenské péče v čele s předsedou Pavlem Zvolánkem. Vzhledem k epidemiologické situaci je však nemohli předat osobně. Dárky si převzala ředitelka věznice, která zajistí jejich dodání pod stromeček v ten správný čas, a předseda vězeňské duchovenské péče zabezpečí předání dárků od zaměstnanců věznice do dětských domovů.

Děkujeme všem, kteří se rozhodli projekt podpořit a udělat radost dětem vánočním dárkem, a to jak lidem "zvenčí", tak zaměstnancům věznice. Děkujeme Vězeňské duchovenské péči za jejich práci. Velmi si takovýchto aktivit ceníme.

raj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X