Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 24. listopadu (VS ČR) - doc. PhDr. Barbora Vegrichtová, Ph.D., MBA pedagogická a akademická pracovnice Fakulty biomedicínského inženýrství Českého vysokého učení technického v Praze, bezpečnostní konzultantka, členka České kriminologické společnosti, Radicalization Awareness Network, European Expert Network on Terrorism Issue.

Odbornice zaměřená na problematiku extremismu a radikalismu si pro příslušníky a zaměstnance Věznice Světlá nad Sázavou připravila přednášku na téma „Radikalizace dětí a mládeže a role žen“.

Toto téma pojednávalo o problematice radikalizace dětí a mládeže v online prostoru se zaměřením na současné vývojové trendy a aktuální bezpečnostní hrozby. V rámci prezentace byly představeny praktické příklady projevu a inklinace k extrémnímu násilí a možnosti prevence těchto jevů ve vězeňství i v široké společnosti.

Nesmírně zajímavá přednáška, jejímž cílem bylo zvýšit povědomí pracovníků věznice o problematice terorismu, radikalizace a kriminalitě gangů a tím přispět k efektivnějšímu boji se zločinem a souvisejícími sociálně patologickými jevy.

 

lap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.