Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 27. června (VS ČR) - V rámci besedování s úřadem práce, které je ve Věznici Světlá nad Sázavou pravidelně realizováno, se odsouzené ženy seznamovaly s aktuální situací na trhu práce nejen v našem regionu, s možnostmi rekvalifikačních kurzů či vzdělávání nezaměstnaných.

Pozvání přijal vedoucí Úřadu práce Světlá nad Sázavou Václav Neuvirt. Odsouzené z výstupních oddílů věznice a dále mladistvé odsouzené se tak mohly seznámit s funkcí úřadu, se způsobem registrace a zároveň i se skutečnostmi týkající se vyřazení z evidence, s možnostmi rekvalifikace a vzdělávání nezaměstnaných. Přítomné ženy mohly nahlédnout do formulářů jako je Žádost o zprostředkování zaměstnání a Žádost o podporu v nezaměstnanosti, pokládat dotazy týkající se různých sociálních atributů. Pozornost byla věnována také faktoru vlastní iniciativy v hledání zaměstnání.

V rámci speciálně výchovných aktivit Sociálně-právní poradenství či Výstupní poradenství jsou s odsouzenými ženami řešeny problémy spojené se zaměstnáním a ubytováním po ukončení výkonu trestu. Sociální pracovnice pomáhá odsouzeným vyřizovat všechny nezbytné doklady, nutné pro plynulý přechod do civilního života. Avšak přímý kontakt s úřadem práce a s dalšími potřebnými institucemi je nadstavbou této činnosti.  Odsouzené tak dostávají podrobné informace o základních občansko-právních aspektech.

Věříme, že těmito kroky můžeme vytvořit příznivější podmínky pro uplatnění vězněných žen na trhu práce po jejich propuštění z výkonu trestu či z výkonu trestního opatření.

jol, jad

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.