Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 27. září (VS ČR) - Mladistvé odsouzené a odsouzené blízké věku mladistvých si v rámci pracovní aktivity Kurz vaření zpříjemnily odpoledne opékáním buřtů.

V prostředí zahradního centra věznice si tak připravily špekáčky, ve skleníku natrhaly a následně zužitkovaly zeleninu, kterou samy vypěstovaly a strávily tak příjemnou hodinu, byť v prostředí vězeňského areálu. Výsledným efektem byla pozitivní atmosféra, kterou s povděkem kvitovaly všechny přítomné odsouzené.

Cílem těchto aktivit je především proces „normalizace“ jedince, kdy jsou mladistvým a odsouzeným blízkým věku mladistvých zpřístupněny podmínky každodenního života, které se co nejvíce přibližují běžným okolnostem. I tímto se, v rámci odborného zacházení, snažíme o minimalizaci účinku procesu prisonizace.

Dalším neméně důležitých cílem těchto aktivit je vedení jedince k celkovému rozvoji osobnosti ve směru emočním, kognitivním a volním. Prožívání radosti a sounáležitosti je důležitých doprovodným faktorem tohoto procesu.

jov

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.