Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 18. října (VS ČR) - Věznice Světlá nad Sázavou dlouhodobě spolupracuje s charitativními organizacemi. Jednou z nich je i perinatální hospic Dítě v srdci, který poskytuje pomoc a podporu v oblasti sociální a krizové intervence, podporuje a provází rodiny zasažené ztrátou miminka v jakékoliv fázi těhotenství, během porodu nebo krátce po něm, je tedy velmi záslužnou organizací.

Rodičům, kteří přišli o miminko, tak pomáhá zvládnout proces truchlení také pomocí memoryboxů. V každém z nich najdou rodiče mimo jiné oblečení pro miminko, dvě identické háčkované hračky, deku na zabalení miminka. Na výrobě obsahu memoryboxů se podílí i ženy z Věznice Světlá nad Sázavou. Uvedené věci vyrábějí ve svém volném čase a přispívají i dalšími dárky, které mohou být dány do „aukce“ na podporu činnosti organizace.

Věznici Světlá nad Sázavou se již nedostávalo materiálu na výrobu upomínkových předmětů. Proto jsme se obrátili na sociální pracovnici hospice Zdeňku Troníčkovou o pomoc při oslovování možných dodavatelů. A tímto chceme moc poděkovat všem, kteří do věznice zaslali (či ještě zašlou) balíček s vlnou, korálky, látkami či jinými věcmi, vhodnými pro tvoření. Po přijetí balíčku je materiál rozdán mezi ženy, které začnou tvořit a vyrábět. Děkujeme tedy všem těmto dodavatelům tolik potřebného materiálu, díky němuž může naše spolupráce s organizací Dítě v srdci pokračovat.

 

jov, nao

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X