Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 18. února (VS ČR) – Věznice ve Světlé nad Sázavou zahájila nový rekvalifikační kurz Kadeřnice. Absolvovat jej bude 6 odsouzených žen, které mají trvalý pobyt v Kraji Vysočina. Jeho primárním cílem je zvýšit uplatnění žen na trhu práce po propuštění z výkonu trestu.

Kurz má dotaci 250 hodin. Výuka bude probíhat po dobu 5 měsíců dvakrát až třikrát týdně. Kromě Úřadu práce, který kurz zaštiťuje, se na realizaci podílí Kraj Vysočina, jenž zajistil vybavení potřebné pro studium, a dále OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava, která bude, společně s externí kadeřnicí, zabezpečovat praktickou výuku. S uvedenou jihlavskou školou věznice spolupracuje při vzdělávání odsouzených žen již 10 let. Vždy se však jednalo o gastronomické zaměření, kadeřnictvím tak dochází k rozšíření stávající nabídky o nový obor.

Do budoucna věznice uvažuje o dalších kurzech. Jedná se například o aranžérství květin. „Důležitým kritériem je pro nás především vztah studovaného oboru k ženám,“ uvedla ředitelka věznice Monika Myšičková.

Rekvalifikační kurz Kadeřnice byl slavnostně zahájen v pondělí 17. února za účasti zástupců Kraje Vysočina v čele s hejtmanem, zástupců Úřadu práce v čele s ředitelem Kontaktního pracoviště Havlíčkův Brod a za účasti ředitele jihlavské školy a jeho zástupce pro praktické vyučování. Kurz je realizován v rámci memoranda uzavřeného mezi Vězeňskou službou České republiky a Úřadem práce o zvyšování kvalifikace odsouzených osob.

raj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.