Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 14. května (VS ČR) – Odsouzené ženy zapojené do projektu „VOL Rodinu“ měly možnost strávit se svými dětmi celý nedělní den mimo areál věznice.

Zaměstnanci Věznice Světlá nad Sázavou pro ně uspořádali ve spolupráci s organizací VOLONTÉ Czech dětský den. Areál rekreačního střediska Kadlečák se proměnil na indiánskou vesničku. Pro děti byl připraven skákací hrad, malování na obličej, fotokoutek, indiánské týpí, dílničky, kde si mohly děti navléci korále, vymalovat tomahawk, totem a mnoho dalšího.

Připravena byla také ukázka zvířátek ze Záchranné stanice živočichů Pavlov, o. p. s. V závěru ukázky děti společně s ošetřovatelkou zvířátek vypustily do volné přírody zachráněného ježka.

Na indiánské stezce všichni společně plnily úkoly hodné indiánů, jako třeba skákání v pytli, hod tomahawkem na terč, stavění indiánských věží. Na konci stezky na každé z dětí čekalo překvapení v podobě dárkové tašky plné drobných dárečků a sladkostí.

Jako hřeb celého odpoledne byla připravena pro všechny malé indiány jízda na opravdovém koni. Na závěr si indiáni opekli špekáčky u praskajícího ohně.

Všichni se loučili s úsměvem na tváři, s radostí a plní dojmů z úžasně stráveného dne. To bylo největším poděkováním pro zaměstnance věznice za náročnou organizaci celého dne.

lap

Sdílet článek

Facebook
Platforma X