Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 15. září (VS ČR) – Celkem 5 odsouzených žen si zvýšilo svoji kvalifikaci, když 14. září složily závěrečné zkoušky z rekvalifikačního kurzu Kadeřník. Svůj um převedly po 250 hodinách praktického výcviku. K úspěšnému završení kurzu měly za úkol mimo jiné vytvořit společenský účes, provést pánský i dámský střih či nabarvit vlasy.

Kadeřnický kurz probíhal v rámci uzavřené dohody mezi Vězeňskou službou České republiky a Úřadem práce České republiky o zvyšování kvalifikace odsouzených osob. Kromě věznice a úřadu práce se na realizaci kurzu podílel Kraj Vysočina, který zajistil vybavení potřebné pro studium, a dále OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava, která zabezpečovala, společně s externím kadeřnictvím, praktickou výuku.

Závěrečných zkoušek se zúčastnili ředitelka světelské věznice Monika Myšičková, ředitel jihlavské školy Libor Fasora a jeho zástupce pro praktické vyučování Miroslav Šoukal, radní Kraje Vysočina Jana Fialová, zástupci havlíčkobrodské pobočky úřadu práce a vyučující kadeřnice.

raj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X