Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 13. prosince (VS ČR) - Z rukou ředitelky věznice Moniky Myšičkové a vězeňského kaplana Aleše Kociána převzaly odsouzené ženy závěrečných ročníků školského vzdělávacího střediska vánoční motivační balíčky.

Balíčky, které obsahovaly drobné pochutiny zajistila a do věznice dodala Vězeňská duchovenská péče a financovala Nadace ČEZ. Jejich účelem je podpořit snahu žen ve studiu a díky tomu zvýšit šanci při hledání pracovního uplatnění po propuštění z výkonu trestu.

Ředitelka věznice odsouzeným popřála mnoho studijních výsledků a dodala, aby tento dárek nebraly jako samozřejmost.

Aleš Kocián vyjádřil své přání krásnými slovy, které mají vést ženy k zamyšlení nad tím, jaké hodnoty jsou v životě důležité: „Vím, že už se všechny těšíte na motivační balíčky, které dnes dostáváte. A není se co divit. Obsah těch balíčků můžete sníst, čas vám zde určený můžete promrhat, nebo využít, dosažené vzdělání můžete hodit za hlavu a nebo taky ne. A ten krok bude záležet jen na vás. Rád vás k tomu rozhodnutí budu doprovázet.“

Předávání balíčků se účastnil také vedoucí školského vzdělávacího střediska Pavel Podeszwa se svým zástupcem Václavem Dvořákem.

 

lap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X