Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 17. ledna (VS ČR) - Speciální cenu převzaly odsouzené ženy od klientů Sociálně terapeutické dílny za účast v projektu „Vem si domek, vymaluj a někoho podaruj. Pak si domek druhý vem, zkrášli ho a vrať ho sem.“

Sedm odsouzených žen z výstupního oddílu se zapojilo do projektu organizovaného Sociálně terapeutickou dílnou Domova Háj. Klienti dílny vyrobili paletový domek, do kterého postupně doplňovali dřevěné domečky.  Ty byly určeny pro zájemce z řad veřejnosti, kdy si kdokoli mohl domeček odnést, pomalovat ho různými technikami a vrátit zpět. Vymalované domečky byly poté vystaveny a klienti Sociálně terapeutické dílny společně s veřejností měli možnost hlasovat a vybrat nejhezčí domeček.

Odsouzené ženy si těchto domečků všimly během opuštění věznice v rámci programu zacházení a nápad je velmi zaujal. Proto oslovily vychovatelku věznice, paní Voldřichovou, která jejich zájem podpořila a ženy do projektu zapojila. Odevzdaly celkem osm domečků, které klienty natolik zaujaly, že se rozhodli ženám udělit speciální cenu. Tu předali odsouzeným osobně, během milého setkání ve věznici.

Sociálně terapeutické dílny jsou určeny pro klienty se sníženou soběstačností z důvodu zdravotního či mentálního postižení. Účelem sociálně terapeutické dílny je dlouhodobá a pravidelná podpora zdokonalování pracovních návyků a dovedností prostřednictvím sociálně pracovní terapie.

 

lap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X