Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 6. února (VS ČR) – Již téměř 6 let jsou odsouzené ženy z Věznice Světlá nad Sázavou v rámci volnočasových aktivit zapojeny do charitativního projektu Ponožkový Pestrouš. Z ponožek šijí pejsky, jejichž prodejem společnost Pestrá získává finance na výcvik asistenčních psů pro lidi s postižením. První várka pejsků putovala z věznice v počtu 1980 kusů, od té doby se toto číslo zdvojnásobilo.

Doposud se v rámci projektu podařila získat částka kolem 600000 Kč. „Bez zapojení věznice, kterého si velmi vážíme, by částka tak vysoká nebyla,“ uvedla Jana Augustinová ze společnosti Pestrá. Výcvik jednoho asistenčního psa, který vychází přímo z potřeb konkrétního klienta, stojí zhruba 250000 Kč. Z výtěžku tak do této doby byli zafinancováni 2 asistenční psi.

Kromě věznice se do projektu zapojilo také přes 70 základních škol ze všech krajů České republiky i na Slovensku a více než 3000 dětí a dobrovolníků. Podpořit projekt může kdokoliv, ať již ušitím pejsků či jejich nákupem – více se dozvíte zde.

raj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.