Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 3. srpna (VS ČR) – Devět odsouzených žen z Věznice Světlá nad Sázavou v měsíci červenci úspěšně dokončilo rekvalifikační kurz Údržba veřejné zeleně. Díky tomu si mohou po svém propuštění z výkonu trestu najít zaměstnání spočívající v zakládání a ošetřování trávníků, výsadbě květin, prořezávek dřevin a následné údržbě zeleně spojené s její závlahou.

Tímto kurzem ve světelské věznici došlo, po zaměření na gastronomii a kadeřnictví, k rozšíření nabídky studia o nový obor. „Důležitým kritériem je pro nás především vztah studovaného oboru k ženám,“ uvedla ředitelka věznice Monika Myšičková, proč byl zvolen právě obor zaměřený na zahradnictví.

Výuka o celkovém rozsahu 101 hodin byla rozdělena v několika cyklech na teoretickou a praktickou část.  Zajišťovali ji zaměstnanci Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Třešť, které má rekvalifikační kurz ve své nabídce, ve spolupráci s věznicí.  

Kurz, financovaný z Evropských sociálních fondů, operační program Zaměstnanost, je realizován v rámci projektu organizace Volonté Czech „VOL technické zaměření“. Jeho druhý běh bude zahájen v měsíci srpnu a zúčastní se jej osm odsouzených žen.

Jad, raj  

Sdílet článek

Facebook
Platforma X