Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 17. srpna (VS ČR) – Formou e-learningových kurzů si odsouzené ženy z Věznice Světlá nad Sázavou zvyšují právní povědomí. Během měsíce července získalo certifikát z právní oblasti deset odsouzených žen a dalších deset studuje od srpna druhý běh kurzů. Získané znalosti jim pak po propuštění z výkonu trestu mají napomoci k snadnějšímu fungování v běžném životě.

Projekt Vzdělávání odsouzených formou e-learningu, zaměřený na právní oblast, pořádá spolek Nugis Finem. Kurzy fungují pomocí platformy Nostis, která byla vyvinuta speciálně pro podmínky věznic bez nutnosti připojení k internetu. Na jejich realizaci se podílí zaměstnanci Univerzity Palackého a právnických fakult Masarykovy univerzity a Univerzity Karlovy. Výuku tvoří videolekce, tzn. krátké desetiminutové přednášky zaměstnanců univerzit, dále texty ke čtení, kvízy a úkoly. Během osmi týdnů odsouzené ženy absolvují osm kurzů, které jsou zakončeny bodovaným testem. Pokud splní stanovený minimální počet bodů, získají certifikát.  

Projekt je ve Věznici Světlá nad Sázavou realizován v pilotním režimu, v rámci kterého se ověřuje funkčnost v podmínkách Vězeňské služby ČR.  Každý měsíc se sleduje aktivita a úspěšnost zapojených odsouzených žen. To bude následně sloužit k závěrečnému vyhodnocení uplatnění platformy Nostis ve věznicích.

raj

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X