Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 26. září (VS ČR) – Na základě Dohody o vzájemné spolupráci absolvovali v termínu 18. – 22. září čtyři zaměstnanci Ústavu pro výkon trestu odnětí svobody Nitra – Chrenová výměnnou stáž ve Věznici Světlá nad Sázavou.

Slovenské kolegy přivítala ředitelka věznice Monika Myšičková, která jim v krátkosti představila věznici a seznámila je s výkonem trestu odsouzených žen ve Věznici Světlá nad Sázavou, poté měli možnost si celou věznici prohlédnout. Během stáže na jednotlivých odděleních v rámci svých profesí se podrobněji seznámili s činnostmi výkonu vazby a trestu, vězeňské stráže a zaměstnáváním vězněných osob a diskutovali o rozdílnostech v zákonných předpisech obou vězeňských systémů a specifických problémech výkonu vazby a trestu odsouzených žen.

Pro vytvoření představy o výkonu trestu odsouzených mužů a porovnání s výkonem trestu u žen navštívili se svými českými protějšky postupně Věznici Valdice a Věznici Rapotice. V obou věznicích se česko-slovenské delegaci dostalo velmi příjemného uvítání a zajímavého výkladu při prohlídkách. Mimo to navštívili město stříbra Kutnou Horu, včetně chrámu sv. Barbory zapsaného v Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, sochařská díla v žulových lomech v Lipnici nad Sázavou a město Třebíč, které se pyšní bohatou kulturní a hudební historií, a dokonce výrobou třebíčské whisky.

Cílem těchto stáží je výměna informací a zkušeností, a prohloubení vzájemných pracovních i přátelských vztahů zaměstnanců obou partnerských věznic.

lap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.