Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 5. září 2019 (VS ČR) – Generální ředitel Vězeňské služby České republiky Petr Dohnal včera osobně poděkoval příslušníkům světelské věznice Miroslavu Vargovi a Dušanu Klementovi za reprezentaci na světových sportovních hrách „World Police & Fire Games 2019“ v Číně. Následně si z jeho rukou převzali kázeňskou odměnu udělenou ředitelkou věznice. I přes skutečnost, že se nejednalo o služební akci a veškeré náklady s tím spojené si hradili sami, neopomněli svoji příslušnost k vězeňské službě a v souvislosti s účastí na hrách vystupovali veřejně tak, že reprezentují věznici. Jsme rádi za jejich profesionální přístup a za to, že je máme ve svých řadách.

Miroslav Varga zastává služební místo zástupce vedoucího oddělení vězeňské stráže pro služební přípravu. Sportu se věnuje téměř celý život. V minulosti se jednalo především o řecko-římský zápas, ve kterém oficiálně reprezentoval vězeňskou službu na několika sportovních hrách World Police & Fire Games a umístil se na medailových pozicích. V Kanadě v roce 2005 získal zlatou medaili v zápase ve volném stylu a stříbrnou v zápase řecko-římském, v Austrálii v roce 2007 se pak umístil na druhé a třetí příčce. V posledních letech se začal věnovat běhu a triatlonu. Na tyto disciplíny se také zaměřil na letošních světových policejních a hasičských hrách. V triatlonu se umístil na krásném 4. místě.

Dušan Klement působí jako inspektor strážní služby operátor. Sportovních her se zúčastnil poprvé. Absolvoval půlmaraton a dále spolu s Miroslavem Vargou a kolegou z Hasičského záchranného sboru půlmaratonskou štafetu.

Oba světelští příslušníci se shodli, že se jednalo o náročné závody, obzvlášť díky klimatickým podmínkám. Ale i přes to přijeli plni zážitků a zkušeností.

raj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.