Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 6. května (VS ČR) – Generální ředitel Vězeňské služby České republiky ocenil zaměstnance Věznice Světlá nad Sázavou a zdejšího školského vzdělávacího střediska zapojené do výroby ochranných roušek. Za jejich iniciativní přístup, díky kterému se doposud vyrobilo již více než 400.000 kusů, si z rukou ředitelky věznice a ředitele Středního odborného učiliště převzali finanční odměnu.

S výrobou roušek jsme ve světelské věznici započali 16. března 2020. V tento den vznikly první prototypy látkových roušek a byly nachystány šicí dílny. Od té doby šijeme téměř „nonstop“ a k látkovým rouškám přibyly ještě ty jednorázové. Zaměstnanci věznice a školského vzdělávacího střediska se do jejich výroby pustili s vervou a osobním nasazením. Nad šitím, pomocnými pracemi a dohledem nad odsouzenými strávili nespočet hodin.

Roušky, vyrobené ve světelské věznici, slouží potřebám vězeňské služby, a to jak zaměstnancům, tak vězněným osobám. Dále putovaly do nemocnic, zdravotnické záchranné službě, domovu pro seniory, zaměstnancům obchodů či lékáren a k dalším subjektům, kde byl těchto ochranných prostředků nedostatek.

raj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.