Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 27. června (VS ČR) – Odsouzené ženy, které jsou aktuálně ve výkonu trestu společně se svými dětmi, pokračovaly v oslavách Dne dětí další zábavnou akcí. Páteční odpoledne tak strávily se svými ratolestmi na Letním karnevalu, jehož organizátorem bylo Mateřské centrum Rolnička Světlá nad Sázavou.

Centrum Rolnička pro světelské občany a jejich děti takovouto akci zorganizovalo již po několikáté. Věznice Světlá nad Sázavou s radostí přijala pozvání a odsouzené ženy zařazené do Specializovaného oddílu pro výkon trestu matek nezletilých dětí od 1 do 3 let věku dítěte se karnevalu se svými potomky rovněž zúčastnily.

Děti odsouzených žen si tak ve světelském parku zpestřily čas bohatým programem. Vyústěním slunného odpoledne pak bylo vyhlášení nejhezčí masky, osvěžující občerstvení, bohatá tombola a skvělý DJ David Hamerský s Alicí.

Hlavním posláním Mateřského centra Rolnička je minimalizace sociální izolace vyplývající z celodenní péče o malé dítě či děti. A tyto cíle jsou blízké poslání našeho specializovaného oddílu, díky němuž není vazba mezi matkou a dítětem zpřetrhána a je naopak podporována.

Přítomné děti byly obdarovány mimo jiné hračkami, které byly vyrobeny odsouzenými ženami v rámci zájmové činnosti. Děkujeme Mateřskému centu Rolnička za pozvání.

jov, jad

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X