Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 17. června (VS ČR) – 12 odsouzených žen, 30 dětí, 15 rodinných příslušníků a 20 dobrovolníků z MVS. Spousta her, soutěží, zábavy, workshopů a hudby, tak probíhal sobotní den v areálu věznice, který uspořádala nezisková organizace Mezinárodní vězeňské společenství ve spolupráci s Věznicí Světlá nad Sázavou.

Projekt, Den s dítětem, který rodinám umožňuje strávit čas s odsouzenou matkou jinak než při klasických tříhodinových návštěvách ve věznici, zahájila ředitelka věznice Monika Myšičková a výkonná ředitelka Mezinárodního vězeňského společenství Gabriela Kabátová.

Odsouzené ženy do projektu vybírala věznice. Hlavním kritériem bylo, že musí jít o ženy, které mají se svými dětmi pravidelný kontakt. Děti, které přijely v doprovodu tatínka, babičky, nebo starších sourozenců si mohly užít přítomnost maminky, společně si hrát, soutěžit, nebo se jen tak pomazlit. Pro jiné děti běžná věc, ale pro děti, které mají maminku ve věznici jsou takovéto okamžiky vzácné. Byli jsme svědky dne plného smíchu a pohody, ale i silných, emotivních momentů.

Snad si odsouzené ženy alespoň v těchto chvílích uvědomily, jak jejich dítě kvůli chybě rodiče trpí, a že být se svým dítětem, sdílet jeho úspěchy a radosti, je v životě to nejdůležitější! Nezbývá než věřit, že se ženy poučí a nebudou již páchat další trestnou činnost.

Mezinárodní vězeňské společenství je součástí Prison Fellowship International, největší křesťanské světové dobrovolnické organizace v oblasti vězeňství, která pracuje ve 120 zemích po celém světě.

lap

Sdílet článek

Facebook
Platforma X