Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 17. října (VS ČR) – Několik zaměstnanců a příslušníků Věznice Světlá nad Sázavou se zapojilo do čtvrtého ročníku projektu Hromadné darování krve s Vězeňskou službou ČR.

Odběr se uskutečnil stejně jako v předchozích letech na hematologicko-transfuzním oddělení Městské nemocnice Čáslav, a setkal se s velmi kladným ohlasem.

Mezi zaměstnanci Věznice Světlá nad Sázavou jsou aktuálně desítky stálých dárců, kteří pravidelně dochází k odběrům této vzácné tekutiny. Někteří z nich již byli v minulosti oceněni zlatou medailí prof. MUDr. Jana Jánského nebo vyznamenáni zlatým křížem Českého červeného kříže.

Krev plní řadu důležitých funkcí a dosud nebyla vynalezena její plnohodnotná náhrada. Lidí, kteří krev potřebují je mnoho a dárců bohužel stále málo. Proto je i hlavním záměrem tohoto projektu pomoci s akutním nedostatkem krevních zásob v České republice.

„Děkuji všem kolegům, kteří se do této akce zapojili. Každý, kdo se rozhodne darovat krev, tím může zachránit lidský život“, řekla ředitelka věznice Monika Myšičková.

lap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.