Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 1. září (VS ČR) – Školské vzdělávací středisko Věznice Světlá nad Sázavou dnes zahájilo nový školní rok. Svoje vzdělání se rozhodlo rozšířit si formou učebních oborů a kurzů celkem 113 odsouzených žen.

Čekaly na ně třídy zářící čistotou, nově zrekonstruovaná kuchyň pro výuku odborného výcviku vaření, psací potřeby, pomůcky a učebnice – to vše za dodržení opatření přijatých jako prevence proti šíření koronaviru, tedy „s doprovodem“ dezinfekce a roušek.

K odsouzeným ženám zařazených do dvouletých učební oborů Provozní služby a Šití prádla promluvil 1. zástupce ředitelky věznice Vladimír Jirák: „Využijte této jedinečné příležitosti doplnit si svoje vzdělání, protože vám může napomoci v uplatnění po propuštění z výkonu trestu.“ Školských vzdělávacích středisek je v rámci českých věznic zřízeno devět a světelské je jediné, které je určeno pro vzdělávání žen.

Od dnešního dne současně funguje kurz Základní škola a postupně svoji činnost zahájí praktické a všeobecně vzdělávací kurzy – základy obsluhy počítače, práce s keramikou a Feuersteinovým instrumentálním obohacováním.

Vzdělávací aktivitaPočet studujících
Učební obor Provozní služby - 1. ročník16
Učební obor Provozní služby - 2. ročník14
Učební obor Šití prádla - 2. ročník16
Kurz Základní škola23
Kurz Základy obsluhy PC24
Kurz Práce s keramikou12
Kurz Feuersteinovo instrumentální obohacování54

raj; Mgr. Jana Koukalová, vedoucí školského vzdělávacího střediska

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X