Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 7. února (VS ČR) – Dne 24. 1. 2024 zavítala do naší věznice organizace AL PASO Třebíč, aby odsouzeným ženám nabídla své služby. Zástupci organizace s ženami besedovali o poslání tohoto zařízení, o konkrétní možnosti sociální pomoci.

AL PASO Vysočina nabízí terénní programy pro osoby vracející se z výkonu trestu, osoby s trestní minulostí a blízké osoby v krizi. Cílovou skupinou jsou tedy pachatelé trestné činnosti a osoby s trestní minulostí starší 18 let žijící nebo se vracející do Kraje Vysočina, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženi.

Odsouzeným ženám byl dále opětovně představen program PRISON WINGS – dopisování si s odsouzenými. Tento projekt pomáhá uvězněným ženám, pokud mají potřebu např. bezpečně se svěřit, potřebují podpořit ve svých zájmových aktivitách, rozptýlit samotu, kterou uvěznění přináší.

Besedy se zúčastnily ženy z výstupních oddílů věznice, mladistvé odsouzené, odsouzené blízké věku mladistvých a dále odsouzené aktuálně zařazené do bezdrogové zóny věznice s terapeutickým zacházením.  Setkání proběhlo v uvolněné atmosféře, bylo doprovázeno řadou otázek a odpovědí.

Děkujeme sociální pracovnici Zdeně Altmanové za zorganizování této besedy a zástupcům organizace za podnětné setkání.

jov

Sdílet článek

Facebook
Platforma X