Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 18. března (VS ČR) – Dvacet odsouzených žen se v sobotu 18. března zúčastnilo velmi zajímavé besedy, jejímž tématem byla závislost na alkoholu.

Zástupci Anonymních alkoholiků představili odsouzeným ženám své životní příběhy spojené se závislostí na alkoholu. Poutavým způsobem vyprávěli, co předcházelo nástupu do léčebny, jak důležitá byla léčba a jaké to je abstinovat. Beseda byla plná emocí, kdy se střídaly  okamžiky dojetí s veselou atmosférou.

Svou otevřeností odsouzené ženy zaujali a podnítili je k dotazům a diskusi. Některé ženy sdělily také své vlastní zkušenosti se závislostí.

Důležité bylo především zdůraznění faktu, že za svůj život jsme si zodpovědní pouze my sami. Zpočátku možná může být alkohol dobrým sluhou, který nám na chvíli může zlepšit náladu, nebo pomoci překonat nějaký problém, ale při jeho pravidelném užívání se stane zlým pánem, který nám vezme peníze, práci, rodinu, přátele a někdy i život.

Nezbývá než konstatovat, že hrdina není ten, kdo k alkoholu přičichne, ale ten, kdo mu odolá!

Anonymní alkoholici je společenství mužů a žen, kteří se navzájem dělí o své zkušenosti, aby tak mohli řešit svůj společný problém a pomáhat ostatním k uzdravení z alkoholismu.

lap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X