Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 07. června (VS ČR) – V rámci oslav 20. výročí založení Specializovaného oddílu pro výkon trestu matek nezletilých dětí od 1 do 3 let věku dítěte zorganizovala Věznice Světlá nad Sázavou ve spolupráci s organizací Volonté Czech o.p.s. Dětský den. Byl realizován v rámci projektu Mámu potřebuji, jakožto další významná projektová aktivita. Zúčastnily se nejen odsouzené matky a jejich děti, které jsou aktuálně ve výkonu trestu, ale také bývalé odsouzené, které se svými potomky již brány věznice opustily.

O víkendu se rekreační středisko Kadlečák proměnilo v místo plné her, barev a dobré nálady. Za doprovodu známých superhrdinů čekalo děti mnoho překvapení. Absolvovaly cestu za pokladem, své dovednosti si vyzkoušely také v tvořivých dílničkách, projely se na poníkovi, nechaly si namalovat obličej různými veselými motivy, využít mohly také připravený nafukovací hrad. A aby byl zážitek dostatečně zaznamenám, maminky se se svými ratolestmi nechaly zvěčnit v připraveném fotokoutku. Celá akce vyvrcholila krásným písničkovým a pohybovým vystoupením dětského uskupení Čiperkové. Radost dětí byla umocněna také dárečky, které pro ně rovněž organizace Volonté Czech o.p.s. zajistila.

Překvapení čekalo také ředitelku věznice Moniku Myšičkovou, která byla obdarována dortem, jehož příprava byla dílem přítomných odsouzených žen. Tímto vedení věznice poděkovaly a podtrhly den určený dětem touto sladkou tečkou. Cílem projektu Mámu potřebuji CZ.03.2.X/0.0/0.0/17­_076/0011449 je, aby uvěznění zcela nezpřetrhalo vazby mezi matkou a dítětem, v tomto duchu je s dětmi na specializovaném oddílu ve věznici také pracováno. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a ze státního rozpočtu České republiky.

Věznice Světlá nad Sázavou děkuje všem, kteří Dětský den podpořili – paní Zuzaně Bejó z organizace Volonté Czech o.p.s. za přetrvávající mnohaletou spolupráci, dále Pavlu Zvolánkovi z Vězeňské duchovenské péče, který akci podpořil jednak svou přítomností, ale také cukrovinkami pro děti. Poděkování patří také 1. náměstkovi generálního ředitele VS ČR Tomáši Hůlkovi, který přijal pozvání a akci si rovněž nenechal ujít.

jov, jad

Sdílet článek

Facebook
Platforma X