Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Stráž pod Ralskem, 11. listopadu 2021 (VS ČR) – „Den válečných veteránů“ si dnes společně připomněli zaměstnanci Věznice Stráž pod Ralskem a na jeho podporu si připnuli na oděvy a uniformy květ vlčího máku. Vlčí máky tak byly v průběhu celého dne vidět napříč všemi odděleními věznice, u příslušníků i občanských zaměstnanců.

Na počest uctění památky válečných veteránů se dnes 1.  zástupce ředitele věznice plk. Petr Bušta zúčastnil tradičního vzpomínkového aktu v České Lípě. Ten probíhal za přítomnosti starostky města na náměstí Osvobození a následně na městském hřbitově, u nově upraveného hrobu válečného veterána Rudolfa Elgeharta.

Den válečných veteránů – 11. listopad je vzpomínkou na vojáky, kteří zemřeli ve válečných konfliktech. Jejich památku připomíná vlčí mák, který se stal mezinárodním symbolem všech válečných veteránů, padlých vojáků a obětí válek po celém světě. Tento vlčí mák symbolizuje respekt nebo příslušnost k válečným veteránům, službu v ozbrojených silách, nebo jen podporu těmto statečným mužům a ženám.

 

mkr

Sdílet článek

Facebook
Platforma X