Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 2. ledna 2023 (VS ČR) - Zaměstnanci Věznice ve Stráži pod Ralskem již několik let pravidelně darují vánoční dárky dětem z Dětského domova v České Lípě. Bylo tomu tak i v roce 2022. Stejně jako předchozí rok si ani tentokrát děti ale nepřály pod stromeček konkrétní dárky. Přály si raději pro každého velký balík sladkostí. Nemají k nim totiž tak snadný přístup jako jiné děti a jsou pro ně poměrně vzácné.

Zaměstnanci věznice tedy ze svých vlastních finančních prostředků nakoupili různé druhy bonbónů, žvýkaček, lízátek, tyčinek a čokolád.  Sešlo se jich nakonec opravdu hodně. Někteří zaměstnanci donesli navíc i plyšovou hračku. Dětí žije v současné době v Dětském domově celkem osmnáct. Z nakoupených sladkostí bylo tedy připraveno osmnáct krásných velkých pytlů plných dobrot. Na každém bylo dokonce vyšito jméno konkrétního dítěte. Navíc dostalo každé dítě ručně ušitou hračku, kterou ušili odsouzení ze Specializovaného oddílu.  Malý balíček s ručně šitými vánočními ozdobami byl připraven i pro všechny vychovatelky z Dětského domova.

Dle sdělení ředitelky Dětského domova udělaly dárky dětem obrovskou radost. A to je to, oč všem zaměstnancům věznice především šlo.

 

mkr

Sdílet článek

Facebook
Platforma X