Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 5. ledna 2022 (VS ČR) - Zaměstnanci Věznice ve Stráži pod Ralskem již několik let předávají dětem z Dětského domova v České Lípě dárky k Vánocům. Stejně tak tomu bylo i v roce letošním.

Děti si k Vánocům letos nepřály konkrétní dárky, ale chtěly raději pro každého balíček sladkostí. Nemají k nim totiž tak snadný přístup jako jiné děti a jsou pro ně tedy poměrně vzácné. Zaměstnanci věznice tedy ze svých vlastních finančních prostředků nakoupili různé druhy sladkostí. Sešlo se jich nakonec opravdu hodně, protože se stejně jako v letech předchozích, našla spousta zaměstnanců, kteří chtěli dětem udělat radost. Někteří zaměstnanci koupili i malou hračku.

Dětí žije v současné době v Dětském domově celkem dvacet. Z nakoupených sladkostí bylo tedy pro každé z nich připraveno krásné vánoční překvapení v podobě velkého látkového pytle plného dobrot. Na každém bylo vyšito jméno konkrétního dítěte. Navíc dostalo každé dítě ušitou hračku. Pro holčičky to byla kočička a pro chlapce pejsek. Ti nejmenší k tomu dostaly ještě ušitého vánočního skřítka. Všechny šité výrobky byly ušity odsouzenými v rámci volnočasových aktivit.

Dle sdělení ředitelky Dětského domova udělaly dárky dětem obrovskou radost. A to je to, oč všem zaměstnancům věznice především šlo. 

Proto se tedy budeme těšit na to, že i příští rok budeme moci dětem v Dětském domově splnit jejich přání!

 

mkr

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.