Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 11. srpna (VS ČR) - V prvním srpnovém týdnu byl pro děti zaměstnanců věznice a děti z Dětských domovů v České Lípě a Dubé uspořádán letní tábor. S oběma Dětskými domovy věznice dlouhodobě spolupracuje a nabízí svou pomoc i v jiných činnostech.

Tábora se zúčastnilo celkem 17 dětí ve věku od sedmi do sedmnácti let. Jako vedoucí se o děti staraly dvě zaměstnankyně věznice. Ubytování bylo zajištěno v chatkách v chatové osadě Snílek ve Starých Splavech nedaleko Máchova jezera.  Hlavní téma tábora bylo zaměřeno na život indiánů. Děti si tak v jeho průběhu mohly vyzkoušet spoustu činností s jejich životem spojených. Nechybělo ani večerní čtení povídek s indiánskou tématikou. Dalšími aktivitami byla např. výroba ručního papíru či batikování. Děti si také vyzkoušely vaření  jídla v kotlíku a udržování táborového ohně. Část sportovního programu byla inspirována probíhajícími olympijskými hrami.

Atmosféra byla na táboře velmi hezká, děti se vzájemně podporovaly a učily se od sebe. Informace z tábora byly průběžně předávány prostřednictvím k tomu zřízené facebookové skupiny. Závěrem lze říci, že tábor měl velký úspěch. Spokojeni byli děti, rodiče i „tety“ z Dětských domovů. Věznice plánuje s podobnou spoluprací s Dětskými domovy pokračovat i v dalších letech.

mkr

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.