Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 9. dubna 2022 (VS ČR) - Více než 50 odsouzených se zúčastnilo sobotního závodu v běhu, který se konal přímo uvnitř věznice. Tento běh byl součástí Běhu se žlutou stužkou (Yellow Ribbon Run), který se letos koná v České republice již posedmé a jehož cílem je podpořit návrat lidí po výkonu trestu do společnosti.

Odsouzení běželi trasu o délce 2 km v areálu věznice po menších skupinách. Tento tzv. virtuální běh, kdy odsouzení běží mimo hlavní závod na jiném místě, se ve věznici konal již podruhé. A stejně tak jako v loňském roce, byl jeho hlavním organizátorem kaplan věznice Martin Škoda. Běh vzbudil mezi odsouzenými poměrně velký zájem. Bonusem navíc pro odsouzené tentokrát bylo  to, že s nimi závod běžela moderátorka České televize Barbora Černošková.  Ta je tváří letošního Běhu se žlutou stužkou.  Přítomen byl také ředitel věznice Ladislav Blahník a ředitelka neziskové organizace Rubikon centra Dagmar Doubravová. Rubikon centrum je spoluorganizátorem Běhu se žlutou stužkou. Tento netradiční závod si přijela nahrát i Česká televize pro stanici ČT 24.

Každý odsouzený, který se závodu zúčastnil, obdržel jako odměnu potravinový balíček. Ten byl pořízen z finančních prostředků věnovaných z projektu Metanoia II. Hlavním cílem tohoto projektu je pomoci odsouzeným s návratem do běžného života a je financován církví a dobrovolnými organizacemi.

 

mkr

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.