Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V průběhu měsíce června 2019 probíhaly ve Školském vzdělávacím středisku ve Věznici Stráž pod Ralskem závěrečné zkoušky učebního oboru Obráběč kovů. Za dobu existence Školského vzdělávacího střediska je to již podruhé. Závěrečné zkoušky se skládaly z praktických zkoušek, písemných testů a ústního zkoušení. Praktická zkouška spočívala ve vyrobení kovové součástky podle výkresu. Studenti při tom prokázali své schopnosti pracovat na soustruhu a frézce. Při písemné zkoušce museli prokázat znalosti ze všech technických předmětů (technická dokumentace, technologie, technologie výroby, strojírenství, matematika). Letos poprvé se písemná zkouška skládala na počítači. Při ústních zkouškách, které se konaly v pondělí 17. června, odsouzení ústně odpovídali na otázky z oboru obrábění kovů. Museli také prokázat znalosti z oblasti ekonomiky a trhu práce.

Celkem skládalo závěrečné zkoušky 16 odsouzených. Dva z nich u jedné zkoušky neuspěli a budou jí muset opakovat. Čtyři odsouzení uspěli s vyznamenáním a dva dokonce měli samé jedničky. Jeden odsouzený, který byl podmínečně propuštěn, přišel z pobytu na svobodě a zkoušky také úspěšně složil.

V průběhu závěrečných zkoušek navštívil učiliště spolu s ředitelem věznice i 1. náměstek generálního ředitele VS ČR brig. gen. Simon Michailidis spolu se zahraniční návštěvou z USA – výkonným ředitelem Institutu vězeňského managementu na Univerzitě Sama Houstona v Texasu.

Pozn.: Odsouzení získají po složení všech zkoušek výuční list, ze kterého není patrné, že Střední odborné učiliště navštěvovali v rámci výkonu trestu odnětí svobody.

Ing. Martina Krutinová – tisk. mluvčí věznice

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.