Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve čtvrtek dne 27. června uspořádal zpěvák Tomáš Klus koncert pro odsouzené z Věznice Stráž pod Ralskem. Koncert se konal v rámci jeho turné po českých věznicích, které běží od loňského roku. Věznice Stráž pod Ralskem je 5. z věznic, kterou zpěvák navštívil, a to bez nároku na honorář. Dle jeho slov vnímá tento způsob koncertování jako určité poslání a věří, že zlými se lidé nerodí. Že k tomu, co udělali, je dovedla určitá životní situace.

Této neobvyklé akce se zúčastnilo 95 vybraných odsouzených z více než 800, umístěných v současné době ve věznici. Byla to pro ně neobvyklá forma odměny. Nemohl se totiž zúčastnit každý. Odsouzení byli velice pečlivě vybíráni a na koncert mohli přijít opravdu jen ti nejlepší z nejlepších. Ti, kteří si plní své povinnosti na vynikající úrovni, chovají se vzorně, nemají kázeňské přestupky a chodí pravidelně do zaměstnání.

Tomáš Klus zazpíval své největší hity. Koncert měl skvělou atmosféru a díky slovům, která od zpěváka zazněla, byl pro odsouzené i důvodem k zamyšlení.

Koncert se mohl uskutečnit díky podpoře vedení věznice a díky spolupráci s organizací Vězeňská duchovenská péče, z. s. a grantovým programem Podpora regionů Nadace ČEZ, který pomohl uhradit technické zajištění koncertu.

 

Ing. Martina Krutinová – tisk. mluvčí věznice

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.