Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 17. března (VS ČR) – Ve dnech 9. 3. 2023 a 13. 3. 2023 uspořádali zaměstnanci oddělení personálního, vězeňské stráže a výkonu trestu tzv. „Zážitkové dny“ pro studenty 4. ročníku oboru „Veřejnosprávní činnosti“ na Vyšší odborné škole ve Varnsdorfu a studenty 4. ročníku oboru „Bezpečnostní služby“ na Euroškole v České Lípě.

Při této příležitosti byla pro studenty připravena prohlídka věznice, při které si mohli prohlédnout například vycházkové dvory, návštěvní místnosti, kompenzační cely či  vězeňskou kapli. Následně si vyzkoušeli pod vedením příslušníků vězeňské stráže nácvik sebeobranných technik a poutání zadržené osoby. Předvedena jim byla i práce psovoda se služebním psem. Na střelnici na ně čekala ukázka výzbroje a výstroje příslušníků VS ČR a jednotky pod jednotným velením. Největším zážitkem ale byla cvičná střelba ze samopalu, kterou si zde mohli zájemci vyzkoušet. Studentům se „Zážitkový den“ velmi líbil a v jeho průběhu kladli zaměstnancům věznice mnoho otázek.

Závěrem lze říci, že byť byla akce pojata jako náborová, šlo při ní zejména o to, aby studenti (případní budoucí zájemci o práci ve služebním poměru), měli informace o tom, jak to ve věznici vypadá a co práce za zdmi věznice obnáší.

 

mkr

Sdílet článek

Facebook
Platforma X