Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

To, že je Věznice Stráž pod Ralskem nedílnou součástí města, se naplno projevilo i v současné nelehké době. Dlouhodobě dobře nastavená spolupráce se tak projevila od samého počátku vyhlášení krizového stavu. Vedení města i věznice se vzájemně informovali o situaci, nastalých problémech i potřebě výpomoci. Zejména naposledy zmíněná výpomoc byla velmi vítaná.

Z počátku mohla věznice městu poskytnout vězni šité plátěné roušky. Dále mohla věznice městu nabídnout ochranné štíty, které vyrobili vězni ve Školském vzdělávacím středisku ve věznici na 3D tiskárnách. Štíty vedení města předalo lékařům vykonávajícím praxi ve městě. Následně město poskytlo věznici tolik potřebnou dezinfekci a také tkaninu z nanovláken, která může být použita do plátěných roušek jako filtr a zvýšit tak jejich ochranný faktor.

To, že díky celostátně přijatým opatřením, bylo riziko pandemie sníženo a nenaplnily se katastrofické scénáře, význam pomoci nesnižuje. Právě naopak, je dobré vědět, že máte někoho, na koho je možné se spolehnout.

 Nyní, když vláda uvolňuje přijatá opatření a společnost se vrací k normálu, se opět naskýtá možnost pomoci. Starosta Města Stráž pod Ralskem Mgr. Zdeněk Hlinčík tak převzal v pondělí 11. května od věznice 40 ks ochranných štítů vyrobených vězni, které pro zajištění výuky předá učitelům Základní Školy ve Stráži pod Ralskem. Doufejme, že i tato pomoc napomůže nejen k ochraně zdraví, ale nyní i k návratu do běžného života.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.