Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Dne 30. října 2019 se ve Věznici Stráž pod Ralskem konalo taktické cvičení zaměřené na spolupráci jednotlivých složek IZS při zneškodnění nebezpečné zásilky doručené do věznice.

Dle scénáře cvičení zásilka, obsahující neznámou toxickou látku, kontaminovala zaměstnance věznice i některé z vězněných osob. Po zásahu složek IZS a vyřešení situace došlo následně k projevům agrese u některých odsouzených, kteří se obávali, že byli neznámou látkou nakaženi a vzali si jednoho z dozorců jako rukojmího.

Taktické cvičení bylo zahájeno v odpoledních hodinách. K řešení modelové situace byla přijata potřebná opatření a byly povolány složky IZS. V průběhu akce byli na místo povoláni vyjednavači Vězeňské služby. Zásahová jednotka byla připravena k zásahu proti odsouzeným.

V průběhu cvičení byla sledována vzájemná komunikace mezi jednotlivými složkami a jejich koordinace. Hlavním cílem cvičení bylo prověřit organizační zajištění a praktické zvládnutí mimořádné situace.

Cvičení splnilo vytyčené cíle a prověřilo koordinaci a součinnost jednotlivých složek. Získané poznatky budou sloužit ke zkvalitnění výkonu služby ve věznici a k dalšímu prohlubování spolupráce s jednotlivými složkami IZS.

 

Ing. Martina Krutinová – tisk. mluvčí věznice

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.