Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 12. ledna 2021 (VS ČR) - Školské vzdělávací středisko (ŠVS) v uplynulých dnech zmodernizovalo své vybavení pro výuku studentů. Obdrželo tři nové výkonné soustruhy, které zkvalitní praxi studentů oboru „Obráběč kovů, soustružník“.

Doposud svou praxi studenti z řad odsouzených absolvovali na sice dostačujících, ale přeci jen „školních“ přístrojích. Tyto přístroje občas bohužel nedokázaly udržet přesnost a nebyly konstruovány na takové vytížení jaké by bylo potřeba. Nové soustruhy jsou slovenské výroby a jsou vysoce kvalitní. Byly zakoupeny Vězeňskou službou ČR v rámci investiční akce.

V příštím roce je plánován nákup dalších přístrojů pro výuku. Výhledově se počítá i s kvalitním CNC strojem, bez kterého se moderní praxe neobejde. Zatím své výrobky, které studenti navrhují a kreslí na počítačích, realizují na 3D tiskárnách.

Zvyšování kvalifikace odsouzených je velmi významným faktorem ve snižování recidivy, která přímo souvisí s uplatněním odsouzených po propuštění z výkonu trestu. Dle slov vedoucího ŠVS Mgr. Jindřicha Krouse a dle zpětných vazeb od propuštěných odsouzených se úspěšní absolventi učiliště o kvalifikovanou práci na svobodě bát nemusí.

 

mkr

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.