Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Věznice Stráž pod Ralskem spolupracuje již dlouhá léta s městy Stráž pod Ralskem a Česká Lípa. Odsouzení zde zajišťují, v rámci tzv. programů zacházení, různé druhy úklidových prací. V České Lípě uklízejí komunikace na sídlištích, zametají, sbírají odpadky. Nedávno se zaměřili i na okolí Okresního soudu v České Lípě a na Děčínskou ulici. Podobné práce jako v České Lípě vykonávají i ve Stráži pod Ralskem. Různé druhy úklidových prací zajišťují ale i v nedalekém  Jablonném v Podještědí. Pod dohledem zaměstnanců věznice nedávno uklidili odsouzení areál městského koupaliště a provedli výkopové práce pro upevnění nových dětských prolézaček. Pracovali také   na městském  hřbitově. Zde se zaměřili na bourací práce při odstranění zrušené obvodové zdi, výkopové práce a osazení obrubníků k novému chodníku.

Odsouzení ze strážské věznice neuklízejí ale pouze ve městech. Odstraňují i tzv. „ černé skládky“ v blízkém okolí věznice. Například v lese nedaleko vodní nádrže Metud nasbírali nedávno celý valník odpadků.

Mimo věznici, na tzv. extramurální aktivity, se dostanou pouze vybraní odsouzení, kteří jsou schváleni odbornou komisí, složenou ze zaměstnanců věznice. Komise přihlíží především k charakteru trestné činnosti konkrétních odsouzených. Konečné slovo k tomu, kdo nakonec opustí zdi věznice, má vždy ředitel věznice. Úklidové práce odsouzených jsou ze strany měst i dalších organizací žádané a mají velmi pozitivní ohlasy.

Ing. Martina Krutinová – tisk. mluvčí věznice

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.