Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 21. června (VS ČR) - V průběhu měsíce června se konaly ve Školském vzdělávacím středisku ve věznici jednotné závěrečné zkoušky. Zkoušky skládali odsouzení-učni studující tříletý učební obor „Obráběč kovů“.

Zkoušky byly rozděleny do tří částí. A to písemné, praktické a ústní. Podmínky a nároky na učně byly úplně stejné jako na jiných učilištích v České republice a studující odsouzení museli prokázat stejné znalosti jako učni na klasických učilištích. Písemné zkoušky probíhaly elektronickou formou. A to tak, že bylo každému učni automaticky vygenerováno individuální zadání, úkoly i otázky ke vypracování. V praktické části museli vyrobit na soustruhu výrobek podle výkresové dokumentace. U ústních zkoušek si pak vylosovali otázku, kterou po patnáctiminutové přípravě museli zodpovědět před zkušební komisí.

V letošním roce bylo k závěrečným zkouškám přihlášeno 7 odsouzených. U zkoušek nakonec všichni uspěli. Z jejich výučního listu nebude poznat, že ho získali ve výkonu trestu odnětí svobody a měl by jim pomoci k lepšímu návratu do života na svobodě a při hledání zaměstnání.

mkr

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X