Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 28. dubna 2022 (VS ČR) – Jarní úklidy, při kterých pomáhají odsouzení z naší věznice, pokračují. Tentokrát jsme byli požádáni o pomoc Domovem důchodců v Mimoni a městem Stráž pod Ralskem.

S oběma institucemi spolupracuje věznice v této oblasti dlouhodobě. Vybraní odsouzení tak v měsíci dubnu v rámci extramurálních aktivit opustili opět zdi věznice. Pro Domov důchodců pracovali v přilehlém rozsáhlém lesoparku. Zde uklidili všechny travnaté plochy od spadaného listí a očistili přístupové cesty do areálu Domova.

Pro město Stráž pod Ralskem tentokrát pomohli odsouzení s oškrábáním omítky na jedné z budov ve městě a pak se věnovali úpravě zeleně v areálu zámku Vartenberk. Zde nejvíce pracovali na úpravě svahu u zámku a úpravě přilehlých travnatých ploch. Především shrabali popadané listí a odstranili náletové dřeviny.

Aktivity mimo zdi věznice (tzv. extramurální aktivity) probíhají vždy pod dohledem zaměstnanců věznice a zúčastňují se jich pečlivě vybraní odsouzení.  Jsou vítány ze strany spolupracujících organizací i ze strany věznice. Oblíbené jsou i u odsouzených, na které mají pozitivní vliv. Pomáhají jim především rozvíjet pracovní návyky a uvědomit si hodnotu lidské práce.

V podobných akcích plánuje věznice i nadále pokračovat.

 

mkr

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X