Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 24. listopadu 2022 (VS ČR) – Ve Věznici Stráž pod Ralskem se v současné době věnují vybraní odsouzení šití látkových hraček. Ty budou sloužit především jako dárky pro děti.

100 kusů hraček již vyrobili pro projekt „Andělský strom“. Tento projekt  má za cíl obdarovat na Vánoce děti za uvězněné rodiče a tím udržovat vzájemný vztah, který bývá velmi křehký. Další hračky byly ušity pro nemocné děti v nemocnici Motol a budou jim předány prostřednictvím Generálního ředitelství Vězeňské služby. Hračky ušijí odsouzení i jako dárky pro děti z Dětského domova v České Lípě. S tímto Domovem totiž věznice dlouhodobě spolupracuje.

Věznice ve Stráži pod Ralskem se v letošním roce také zapojila do projektu Pomáhej SRDCEM z.s., který pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou. A to tím, že do jejich charitativního stánku dodala výrobky odsouzených. Opět se jednalo o šité výrobky odsouzených mužů. Kromě drobných hraček to byly také vánoční ozdoby a ozdobné košíčky.

Se šitím hraček se ve věznici začalo poprvé před dvěma lety pod vedením jedné z vychovatelek Specializovaného oddílu pro odsouzené s mentální retardací. Pod jejím vedením ušilo několik vybraných odsouzených mužů první hračky. Ty byly určeny pro výše zmíněný projekt „Andělský strom“. A protože hračky měly velký úspěch, pokračuje se šitím i nadále.

 

mkr

Sdílet článek

Facebook
Platforma X