Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 7. dubna 2021 (VS ČR) - Sčítání lidu 2021 je povinné pro všechny osoby. Týká se tedy i odsouzených, vykonávajících trest odnětí svobody. Ve Věznici Stráž pod Ralskem jich je v současné době umístěno celkem 640. K dnešnímu dni jsou již všichni tito odsouzení sečteni.

A to díky pečlivé práci devíti sčítacích komisařů z řad zaměstnanců věznice. Sčítání 2021 prováděli tito komisaři ve věznici na základě zmocnění uděleného ministryní spravedlnosti Vězeňské službě a na základě slibu sčítacího komisaře, který složili k rukám Generálního ředitele Vězeňské služby.

Povinností těchto sčítacích komisařů bylo primárně zajistit sečtení odsouzených v elektronické podobě. K tomu byl potřeba především platný doklad totožnosti odsouzených osob. Teprve pokud se nepodařilo odsouzené sečíst elektronicky, byla využita možnost vyplnění listinného sčítacího formuláře.

Z celkového počtu 640 odsouzených jich bylo online sečteno 543.  Ve formě listinné zbytek, tedy 97. Sčítání zatím ale není ukončeno. Až do 11. května 2021 je potřeba prověřovat každého odsouzeného, který bude do Věznice Stráž pod Ralskem přemístěn. A v případě, že nebude sečten, musí sčítací komisaři zajistit jeho sečtení. 

 

mkr

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.