Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 2. února 2023 (VS ČR) - Dne 31. ledna se ve Varnsdorfu uskutečnilo setkání vybraných zaměstnanců věznice se studenty 4. ročníku Vyšší odborné školy, Střední průmyslové školy a Střední odborné školy. Absolventi této školy se totiž mohou velice dobře uplatnit při práci v bezpečnostních sborech, tedy i ve Vězeňské službě.

Cílem tohoto setkání bylo zejména seznámit studenty posledního ročníku s možnostmi pracovního uplatnění ve Věznici Stráž pod Ralskem a získat tak nové zájemce o zaměstnání. Se všemi informacemi, souvisejícími s nabídkou zaměstnání ve věznici seznámila studenty personalistka věznice. Kromě ní byl také přítomen zástupce vedoucího oddělení výkonu trestu a strážný z oddělení vězeňské stráže. Všichni tři zároveň také průběžně odpovídali na dotazy studentů. Nejvíce je zajímali podmínky přijetí do služebního poměru. Zejména to, jak probíhají fyzické testy. Dále je velmi zajímalo jak vypadá prostředí, ve kterém by pracovali. Kromě těchto informací byli také seznámeni s finančním ohodnocením a nabízenými benefity pro zaměstnance.

Další setkání se studenty uvedené školy je plánováno na měsíc březen a bude probíhat přímo ve věznici. Pro studenty bude připravena prohlídka věznice, navštíví také střelnici, psovody a vyzkouší si i sebeobranu.

Spolupráci s touto školou navázala věznice před několika lety. V současné době již ve věznici pracuje několik jejích absolventů.

 

mkr

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X