Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Celkem 17 studentů z řad odsouzených zakončilo minulý týden své studium ve Školském vzdělávacím středisku Věznice Stráž pod Ralskem a převzalo výuční listy v učebním oboru obráběč kovů.

Závěrečné zkoušky, které museli všichni studenti absolvovat, probíhaly podle jednotného zadání platného pro všechny školy v České republice. Zkoušky se skládaly ze tří částí. Písemná část obsahovala otázky z oblasti technické dokumentace, strojírenství a různých technologií obrábění. V praktické části musel každý student obrobit vlastní výrobek a následně byl hodnocen dle kvality obrobku. V ústní části zkoušky pak studenti odpovídali na dvě otázky z oboru. Přes komplikace, které způsobil v průběhu školního roku COVID -19 se studenti, kterých se do závěrečné fáze studia dostalo z 24 jen 17, připravili velmi dobře. Ani jeden ze studentů nepropadl ze žádné části zkoušky a 5 z nich dokonce absolvovalo u závěrečné zkoušky s vyznamenáním.

Slavnostního předání výučních listů byl přítomen ředitel věznice plk. Mgr. Ladislav Blahník, kaplan věznice a vedení Středního odborného učiliště VS ČR. Předseda zkušební komise PhDr. Petr Balek závěrem konstatoval, že znalosti studentů byly na velmi dobré úrovni.

Výuční list i získané znalosti a dovednosti by měly odsouzeným pomoci po jejich návratu do společnosti s hledáním zaměstnání a usnadnit jim tak návrat do běžného života.

 

Ing. Martina Krutinová – tisk. mluvčí věznice

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.