Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V letošním roce poprvé uspořádala Základní organizace Nezávislého odborového svazu PČR při Věznici Stráž pod Ralskem spolu s Věznicí Stráž pod Ralskem letní dětský tábor pro děti zaměstnanců věznice a děti zaměstnanců Akademie Vězeňské služby ČR.  Ale nejen pro ně!  Přizvány byly také děti z nedalekého Dětského domova v České Lípě, se kterým věznice dlouhodobě spolupracuje.

Tábor se koná v termínu od 3. srpna do 17. srpna v chatové osadě u Máchova jezera. Děti jsou ubytovány v rekonstruovaných chatkách umístěných v borovém lese nedaleko Starých Splavů. Tábora se účastní celkem 29 dětí a 2 praktikanti. Z toho 10 dětí je z Dětského domova. Téma celotáborové hry je „Výprava za keltským pokladem“. Děti se v rámci této hry dozví informace z historie Keltů a z jejich života. Vyzkouší si také různé dovednosti, např. výrobu keramiky či poznávání keltských symbolů a znamení.

Jako vedoucí na táboře pracují 2 zaměstnanci věznice, 1 zaměstnanec Akademie VS ČR a 1 zaměstnanec Školského vzdělávacího střediska VS ČR. 

 

Ing. Martina Krutinová – tisk. mluvčí věznice

 

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.