Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 21. června (VS ČR) – během měsíce června skládali učni v rýnovické věznici Jednotné závěrečné zkoušky. Studium v učebním oboru obráběč kovů úspěšně zakončilo 27 odsouzených, z toho 12 žáků převzalo výuční list s vyznamenáním. Závěrečné zkoušky byly jednotné pro všechny učiliště a skládaly ze tří částí - písemné, praktické a ústní.

Písemná zkouška probíhala elektronickou formou trvala 240 minut a zahrnovala problematiku technické dokumentace, určování nástrojů, materiálů, lícování, výpočtů řezných podmínek, kuželovitosti, ozubených kol, technologického postupu a závěrečného testu s 30 otázkami. Program v počítači vygeneroval z banky úkolů individuální test pro každého žáka. V dílnách odborného výcviku, absolvovali praktickou zkoušku zhotovením výrobku dle výkresové dokumentace. Závěrečné ústní zkoušky odsouzení skládali před odbornou komisí. Všichni žáci při ní využili získané znalosti a dovednosti a úspěšně ji splnili.

Získaný výuční list, který je platný ve všech zemích Evropské unie, si úspěšní absolventi převzali při slavnostním předávání v pondělí 20.6.2022. Získání výučních listů zvyšuje odsouzeným šanci získat po výkonu trestu kvalifikované zaměstnání.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X