Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví byla od pondělí 25. 5. 2020 obnovena školní docházka odsouzených, kteří studují v rýnovickém Středním odborném učilišti obor Obráběč kovů. Učni, kteří budou v tomto roce vykonávat učňovskou závěrečnou zkoušku, navštěvují výuku již od 11. 5. 2020.

Učitelé ŠVS Rýnovice, společně s brigádníky z řad odsouzených, využili období „epidemie koronaviru“ k úpravě prostorů školy. Svépomocí natřeli dveře, zárubně, vymalovali stěny ve třídách, kabinetech i na chodbách.

Byly vytvořeny dvě technické místnosti pro uložení počítačů a elektro materiálu. V jedné z nich byla zřízena laboratoř se dvěma 3D tiskárnami. Ve spolupráci s oddělením informatiky byla vytvořena první počítačová učebna se dvanácti žákovskými počítači a jedním učitelským. V této učebně se v současné době žáci 3. ročníků připravují na Jednotné závěrečné zkoušky.

Žáci 3. ročníků dobrovolně docházející na výuku od 11. 5. 2020, dodržují všechna hygienická doporučení MŠMT a MZ. Od 25. 5. 2020 probíhá dobrovolná výuka i pro žáky 2. ročníků. I tito dodržují všechna pravidla. Pro oba ročníky jsou vyučovány primárně technické předměty a v dílnách probíhá odborný výcvik pro druhý i třetí ročník.

Po celou dobu „epidemie“ se v ŠVS Rýnovice tiskly na 3D tiskárnách ochranné štíty. Dosud bylo zkompletováno 170 štítů, které obdrželi zdravotničtí zaměstnanci Vězeňské služby

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.